Janković i Vermezović na stručnoj tribini
Stručni tim časopisa "Fudbalski kod", na čelu sa prof. dr Aleksandrom Jankovićem, organizovao je stručnu tribinu pod nazivom "Stručni aspekti aktuelnog trenutka u klupskom fudbalu u Srbiji". U okviru tribine, treneri Crvene zvezde, Aleksandar Janković i Partizana, Vladimir Vermezović održali su zajedničko predavanje studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, što je jedinstven slučaj u 67-godišnjoj istoriji duela beogradskih "večitih rivala".


Tribina je održana dva dana pred početak 143. "večitog derbija" u četvrtak 15. novembra. Tribinu je sačinjavalo devet stručnih tema. Cilj organizovanja tribine je bio da se ljudi iz struke upoznaju za principima, metodama i sredstvima koja su prilagođena podneblju u kome se razvija fudbal, pravilnom razumevanju rivaliteta dva naša najveća kluba.


Predavanje je bilo izuzetno posećeno, a studenti su mogli da postavljaju pitanja trenerima, što su rado i činili. Tribina je trajala dva sata, izazvala veliku pažnju prisutnih koji su želeli da što više pitanja postave trenerima "večitih", ali je bilo nedovoljno vremena da se svima izađe u susret. Izlaganja obojice trenera su tokom tribine više puta bila nagrađena aplauzom prepunog amfiteatra na Dif-u.

fudbalski trening dif


Vladimir Vermezović i Aleksandar Janković sedeli su jedan pored drugog, iznosili stavove, odgovarali na pitanja, ali se i šalili. "Peckanja" zbog velikog rivaliteta dva kluba nisu izostala, ali što je najvažnije, nisu se koristile uvrede, teške reči i zlonamerni komentari.


Trener Crvene zvezde priznao je da je za vreme dok je bio selektor "orlića" umeo da špijunira igrače.


"Nije mi bilo teško da od ponedeljka do petka svaki dan odem i po 150-200 kilometara i da krišom pratim igrača na treningu. Obujem patike, obučem trenerku, stavim kapu i trčim sve vreme pored terena na kojem treniraju. Analiziram, pratim i polako formiram mišljenje" - rekao je Janković.


Trener crno-belih iskoristio je priču kolege i našalio se na tu temu: "Večeras imamo vrlo bitan trening pred derbi. Ima jedna anegdota da je svojevremeno jedan trener Zvezde preskakao zid na Teleoptiku da bi video kako se sprema ekipa. Možda večeras neko sa kapom bude trčao oko Teleoptika".


Janković je i na ovo imao spreman šaljivi odgvor: "Pa, šta mislite zašto žurimo? Moram da stignem da se presvučem i navučem kapu da trčim krugove".


Vermezović je iskoritio priliku i da pohvali mlađeg kolegu: "Mi smo bili zajedno na pro licenci, poznajemo se dugo i izuzetno ga cenim kao stručnjaka. Čuo sam raznorazna mišljenja o njegovom radu proteklih dana i ona me ne zanimaju. Ja sam o njemu formirao mišljenje koje je veoma pozitivno."


Tribina je bila izuzetno medijski ispraćena. Brojne televizijske stanice RTS, B92, SOS Kanal, novinari i urednici sajtova mondo.rs, sportal.rs, sportske.net i mnogi drugi, posvetili su veliku pažnju ovom događaju. Kompletan sadržaj sa ovog panela biće i publikovan.

(video preuzet sa sajta sportal.rs)

Ulogujte se

Prijatelji sajta

sport indeks

Trenutno posetilaca

14 gostiju i nema prijavljenih članova

Fudbalski kod

Adresa: Blagoja Parovica 156,11030 Beograd, Srbija
Telefon: +381 63 712 4258
E-mail: info@fudbaslkikod.com